Een Being in Balance body-mind scan op afstand voor méér energie en vitaliteit: Alles is energie in de quantumwereld!

door | 30 mei 2023

Als we naar de wereld om ons heen kijken, lijkt het misschien alsof alles solide en materieel is. Maar diep onder het oppervlak, op het niveau van atomen en subatomaire deeltjes, schuilt een verbazingwekkende waarheid: alles is energie! In dit blog gaan we op een eenvoudige en toegankelijke manier de connectie tussen het principe ‘alles is energie’ en de quantumfysica verkennen, met een speciale focus op het fenomeen van kwantumverstrengeling omdat dit laatste principe de basis is voor als we met Being in Balance coaching iemand scannen op afstand.

Scannen op afstand doen we bij Being in Balance met de zogenaamde Cell Analyse Box. Dit is een medisch gecertificeerd ‘mini laboratorium’ dat ontwikkeld is tijdens de corona tijd toen in Duitsland coaches en therapeuten hun klanten niet in den lijve mochten ontvangen om toch, betrouwbaar en met hoge precisie, klanten op afstand te kunnen scannen.

Dus bijvoorbeeld een coach in Amsterdam voert met behulp van de ‘Cell Analyse Box’ een Being in Balance body-mind scan uit voor een coachee in New York. Als de Being in Balance coach in Amsterdam in zijn/haar Cell Analyse Box een bloedmonster, urinemonster, haarmonster, huidmonster of speekselmonster stopt en de adresgegevens, sexe, geboortedatum en bloedgroep invoert in het clientenveld in de software dan heb je alle informatie die nodig is voor een betrouwbare scan op afstand met dezelfde precisie dan als een Being in Balance coach met iemand ‘in person’ een body-mind scan uitvoert! Het kan zelfs met een foto in de Cell Analyse Box, met dezelfde precisie, alleen is het dan niet medisch gecertificeerd omdat daarvoor een fysieke substantie in de Cell Analyse Box moet zitten. Maar in beide gevallen werkt de body-mind scan dan door het principe van ‘kwantumverstrengeling’!

Maar hoe kan dat dan? Hoe kan mijn brein nou snappen hoe dat werkt?

Om te begrijpen hoe alles energie is, moeten we ons richten op de quantumfysica, een tak van de natuurkunde die zich bezighoudt met de wereld van het allerkleinste. Volgens de quantumfysica bestaat materie uit subatomaire deeltjes, zoals elektronen en quarks, die zich gedragen als zowel deeltjes als golven. Deze deeltjes en golven hebben geen vaste vorm of positie totdat ze worden waargenomen.

Het idee dat alles energie is, komt voort uit de beroemde vergelijking van Albert Einstein, E = mc², waarin E staat voor energie, m voor massa en c voor de snelheid van het licht. Deze vergelijking stelt dat energie en massa in feite twee kanten van dezelfde medaille zijn. Dit betekent dat elke vorm van materie, zelfs de meest solide objecten, een vorm van energie is.

Terug naar de eerder genoemde ‘kwantumverstrengeling’ waarmee de Cell Analyse Box werkt: Dit is een mysterieus fenomeen, een van de meest fascinerende aspecten van de quantumfysica!

Kwantumverstrengeling treedt op wanneer twee of meer deeltjes op zo’n manier met elkaar interageren dat hun quantumtoestanden onlosmakelijk met elkaar verbonden raken, zelfs als ze zich op grote afstand van elkaar bevinden (zoals in het voorbeeld tussen Amsterdam en New York).

Dit betekent dat de toestand van het ene deeltje direct van invloed is op de toestand van het andere deeltje, ongeacht de fysieke afstand tussen hen. Dus als de coach in Amsterdam bijvoorbeeld de lever balanceert met de Cell Analyse Box is gelijktijdig het bio energieveld van de coachee in New York ook gebalanceerd!

Kwantumverstrengeling heeft geleid tot veel verwarring en fascinatie onder wetenschappers en heeft zelfs Einstein verward, die het “spooky action at a distance” noemde. Het fenomeen daagt onze intuïtie uit, omdat het lijkt te suggereren dat informatie sneller dan het licht kan reizen. Hoewel we de precieze mechanismen van kwantumverstrengeling nog niet volledig begrijpen, heeft het experimentele bewijs aangetoond dat het wel degelijk bestaat en een fundamenteel aspect van de quantumwereld is.

De connectie tussen het principe ‘alles is energie’ en kwantumverstrengeling ligt in het feit dat kwantumverstrengeling aantoont dat deeltjes, op het meest fundamentele niveau, niet afzonderlijk bestaan. Ze zijn eerder verbonden en beïnvloeden elkaar direct, wat impliceert dat alles in het universum onderling verbonden is. Dit idee is vergelijkbaar met het principe ‘alles is energie’, waarbij energie de universele essentie is die alles doordringt en met elkaar verbindt.

Conclusie: De ontdekkingen in de quantumfysica hebben ons begrip van de natuur en ons bestaan diepgaand veranderd. Het principe ‘alles is energie’ onthult dat zelfs de meest materiële aspecten van de wereld uiteindelijk bestaan uit energie.

Kwantumverstrengeling laat zien dat deeltjes op het kleinste niveau met elkaar verbonden zijn op manieren die ons voorstellingsvermogen tarten.

Beide concepten dagen onze traditionele kijk op de werkelijkheid uit en openen de deur naar een dieper begrip van het universum waarin we leven.

Als we de connectie tussen ‘alles is energie’ en de quantumfysica omarmen, kunnen we beginnen te beseffen dat we deel uitmaken van een complex, onderling verbonden web van energie en informatie. Deze nieuwe kijk op de wereld kan ons inspireren om onze relatie met de natuur, onze medemensen en onszelf te herdefiniëren.

In praktische zin is dit voor zowel Being in Balance coaches als voor haar klanten super opwindend want dat betekent dat een Being in Balance coach nu online via schermdelen (bijvoorbeeld via Zoom, Google Meet of MS Teams), net als bij ‘normale’ online coaching, de hele planeet Aarde kan laten profiteren van een precieze en gedetailleerde body-mind scan!

Voor ons als Being in Balance organisatie opent deze nieuwe technologische ontwikkeling een fantastische mogelijkheid om stap voor stap onze missie te helpen realiseren om krachtig bij te dragen ‘Global Health & Wellbeing’.

Maar als alles energie is hoe krijg ik er dan méér van zodat ik vitaler ben en beter in mijn vel zit in deze uitdagende tijd waarin alles sneller en sneller lijkt te gaan?

Hier zijn 7 tips die je kunnen helpen om je energieker en vitaler te voelen, zodat je lekkerder in je vel zit.

  1. Zorg voor een gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl is essentieel voor het verkrijgen van meer energie en vitaliteit. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, eet gezonde voeding en zorg voor voldoende slaap. Lichaamsbeweging kan helpen bij het verhogen van je energieniveau en het verminderen van stress. Een evenwichtig dieet met voldoende voedingsstoffen zal je lichaam voorzien van de brandstof die het nodig heeft. Voldoende slaap is ook cruciaal voor het herstel van je lichaam en het behoud van een goede energiebalans. Via de Being in Balance body-mind scan krijg je een personaliseerde voedingslijst berekent door de Being in Balance technologie.
  2. Beheer stress en vind ontspanning: De snelle ontwikkelingen in de wereld kunnen stress veroorzaken, wat kan leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan vitaliteit. Het is belangrijk om effectieve stressmanagementtechnieken toe te passen en regelmatig ontspanning in te bouwen in je dagelijkse routine. Dit kan variëren van meditatie en ademhalingsoefeningen tot het beoefenen van hobby’s en het spenderen van tijd in de natuur. Vind activiteiten die je kalmeren en energie geven, en maak er een prioriteit van om ze regelmatig te doen. Via de Being in Balance body-mind scan krijg je inzicht in je stressbelasting en de oorzaken daarvan zodat je met gerichte coaching beter in balans kunt komen.
  3. Stel realistische doelen en maak een planning: Het stellen van realistische doelen en het maken van een planning kan je helpen je energie en vitaliteit te behouden. Door doelen te stellen, creëer je een gevoel van richting en voldoening. Het is belangrijk om haalbare doelen te stellen die je kunt bereiken zonder jezelf uit te putten. Maak vervolgens een planning om je tijd en energie efficiënt te beheren. Prioriteer taken en neem regelmatig pauzes om te voorkomen dat je overweldigd raakt. Realiseer je doelen met kleine stapjes die overzichtelijk en beheersbaar zijn voor je brein: elke dag 1% beter in iets worden (bijvoorbeeld beter leren luisteren) betekent aan het einde van het jaar 37x beter zijn zodat je een meester luisteraar bent geworden!
  4. Neem regelmatig tijd voor jezelf: Het is gemakkelijk om opgeslokt te worden door de snelheid van de wereld om ons heen. Het is echter belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen en te doen wat je gelukkig maakt. Dit kan betekenen dat je tijd alleen doorbrengt, een hobby uitoefent, een boek leest of iets creatiefs doet. Het nemen van deze tijd voor jezelf helpt je om op te laden, je energie te vernieuwen en je vitaliteit te vergroten.
  5. Omring jezelf met positieve mensen: De mensen om ons heen hebben invloed op onze energie en vitaliteit. Het is belangrijk om jezelf te omringen met positieve mensen die je inspireren en ondersteunen. Vermijd negatieve relaties en situaties die je energie kunnen afnemen. Breng tijd door met mensen die je energie geven, die je aanmoedigen en die je helpen groeien. Positieve sociale interacties kunnen je energie versterken en bijdragen aan je algemene gevoel van welzijn.
  6. Breng tijd door in de natuur: De natuur heeft een rustgevend en verkwikkend effect op ons welzijn. Breng regelmatig tijd door in de natuur om je energie en vitaliteit te vergroten. Ga wandelen in het bos, maak een strandwandeling of geniet gewoon van een rustig moment in een park. De frisse lucht, het groen en de natuurlijke omgeving helpen je om stress te verminderen en je geest op te frissen. Dit kan een waardevolle tegenwicht bieden aan de snelle ontwikkelingen in de wereld en je helpen om je meer in balans te voelen. Trek je schoenen uit en ga met blote voeten op het gras staan om lekker te aarden!
  7. Cultiveer een positieve mindset: Je mindset heeft een enorme invloed op je energieniveau en vitaliteit. Door een positieve mindset te cultiveren, kun je je algehele welzijn verbeteren. Richt je op positieve gedachten, wees dankbaar voor wat je hebt en wees vriendelijk voor jezelf. Neem de tijd om affirmaties of positieve intenties te herhalen die je helpen je energie te verhogen en je vitaler te voelen. Door je te richten op het positieve en het goede in je leven, kun je je veerkracht vergroten en beter omgaan met de uitdagingen en veranderingen in de wereld. Via de Being in Balance body-mind scan krijg je inzicht in belemmerende, niet helpende imprints, overtuigingen, gedachten en gedragingen zodat je deze kunt leren omdenken naar helpende gedachten en overtuigingen om meer van je potentieel te kunnen ontsluiten.

Door deze tips toe te passen, kun je je energie en vitaliteit vergroten, zodat je beter in staat bent om je aan te passen aan de snel veranderende wereld om ons heen

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en aandacht te besteden aan je welzijn, zodat je in een goede mentale en fysieke staat verkeert. Onthoud dat kleine veranderingen in je dagelijkse routine een groot verschil kunnen maken in hoe je je voelt. Dus neem de tijd om deze tips te implementeren en te zien hoe ze je welzijn positief beïnvloeden!

Zelf een scan ervaren? Boek een sessie.
Leren werken vanuit de Being in Balance Methode? Meld je aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en ontvang meer informatie over de opleiding tot Being in Balance Coach.

Over Daniel Zavrel

“Het leven van Daniel Zavrel is een ontdekkingstocht van bewustzijn en persoonlijke groei. Als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit begon hij zijn carrière bij Accenture, maar hij voelde dat er meer was. Hij luisterde naar zijn ‘innerlijk navigatiesysteem’ – zijn hart – en maakte een radicale koerswijziging. Hij werd de directeur van OIBIBIO Business, een revolutionair concept dat persoonlijke groei, spiritualiteit en bewustwording op grote schaal in Nederland op de kaart zette.”

Lees hier zijn verhaal.