HeartMath®, meer veerkracht,
minder stress

Individuel Coaching programma

N

Krachtiger hart- en zenuwstelsel

N
Significante toename DHEA (welzijnshormoon), significante afname Cortisol (stresshormoon)
N
Verlaagde bloeddruk
N
Versterkt immuunsysteem
N
Verbeterd geheugen en helderder denkvermogen

Individueel Coaching programma

Als professional krijg je per dag vele inkomende actietriggers te verwerken via persoonlijke boodschappen, e-mail, sms, briefpost, telefoon, fax, etc. Maar dat is nog niet alles: planningen, begrotingen, vergadermarathons, beleidsnotities, acquireren, …. en nog veel meer.

Kortom: werken wordt steeds meer topsport. Dat is een fantastische uitdaging maar dan moet je wel uitgerust zijn met de juiste (top) conditie om deze uitdagingen effectief aan te blijven gaan.
De training ‘HeartMath® Peak Performance’ kan een antwoord betekenen om jou vitaliteit en ‘happiness’ op een hoger niveau te brengen en daarmee je prestaties en persoonlijke stresshantering te vergroten.

Wetenschappelijk bewezen effecten

Dit programma is ontwikkeld door cardiologen, neuro-cardiologen en neurologen van het HeartMath Instituut in Amerika na meer dan 20 jaar grondig wetenschappelijk onderzoek.

De wetenschappelijk bewezen fysieke effecten zijn ondermeer:

Z
Krachtiger hart- en zenuwstelsel
Z
Significante toename DHEA (welzijnshormoon), significante afname Cortisol (stresshormoon)
Z
Verlaagde bloeddruk
Z
Versterkt immuunsysteem
Z
Verbeterd geheugen en helderder denkvermogen

Direct effect zichtbaar door biofeedback

De kern van de coaching bestaat uit een aantal technieken waarvan je de fysieke impact direkt teruggekoppeld krijgt middels biofeedback software op je telefoon die via een bluetooth oorsensor de signalen van je lichaam vertaalt naar het beeldscherm. Je ziet dus direkt het effect van je inspanning waardoor je optimaal in staat wordt gesteld om bij te sturen en het gewenste effect re realiseren.
Dit maakt het rendement van het coachingsprogramma ook meetbaar en inzichtelijk wat positief bijdraagt aan het plezier dat je ondervindt door het programma toe te passen.

De technieken

We functioneren optimaal als ons hart zogezegd ‘coherent’ functioneert. Er is dan evenwicht tussen de zogenaamde sympaticus (‘gaspedaal’) en parasympaticus (‘rem’).

Op het elektrocardiogram op je telefoon zie je dan een sinusvormig, gelijkmatig beeld van je hartritme. De ademhaling, de hartslag en de bloeddruk gaan dan ‘in fase’ opereren en het lichaam verjongt en regeneert en je bent dan klaar om zowel lichamelijk als geestelijk een topprestatie neer te zetten.

In dit individuele coachingsprogramma van 5 sessies van 1 uur leer je de technieken om deze coherentie van het hart te genereren als middel tot ‘Peak Performance’. De technieken zijn eenvoudig en direkt toepasbaar voor ondermeer:

 • neutraliseren van negatieve emoties waardoor aanmaak van schadelijke stresshormonen wordt gestopt
 • transformeren van negatieve energie in positieve energie
 • het voorkomen van ‘energie lekken’ die je uitputten gedurende de dag
 • het genereren van creatieve oplossingen om momentum te verkrijgen in projecten en andere werkzaamheden die aandacht behoeven
 • ‘on demand’ genereren van energie door activeren van positieve gevoelens
 • doorbreken van belemmerende patronen
 • effectief luisteren

Hoe verloopt een Being in Balance® sessie of traject?

Na de intake plaatst de Being in Balance® coach de koptelefoon van de Being in Balance® technologie op je hoofd terwijl je rustig, met kleding aan, op je stoel kunt blijven zitten. Vervolgens begint de body-mind scan, die je geheel kunt volgen op je eigen beeldscherm. Je ziet daarbij energiewaarden en energiecurven van al je relevante lichaamsdelen voorbij komen. Na het scannen begint de Being in Balance® coach met de analyse, interpretatie en de eigenlijke coaching. Dat kan zijn het ombuigen van belemmerende overtuigingen, het vergroten van je resources, ontspanningsoefeningen, aandachtsoefeningen, voedingsadvies, affirmaties en veel meer, op maat afgestemd op de bevindingen uit de databases van de scantechnologie, waardoor een hoge mate van coachingseffectiviteit bereikt wordt.

Referenties

Medewerkers van organisaties als Unilever, Hewlett Packard, BP, PWC, EY, Shell, Nationale Politie, Rabobank, Accenture, VolkerWesselsTelecom, Philips, Van Lanschot Bankiers, NS, Delta Lloyd, Achmea, PSV, AZ hebben dit HeartMath coachingsprogramma al gevolgd.

Zoals een topmanager van Unilever het verwoordde:

‘The HeartMath Resilience Advantage program is our preferred vitality and peak performance program, because it is the only program in the market so far that has the Science, the Tools, The Software, The Data and the Results. Our Unilever Research department has investigated the program thoroughly before we recommended it to our Board and because they found the same results as the program promised in advance it was advised to the Board of Unilever.’

Praktische resultaten van het programma

Z
Méér energie en verhoogde vitaliteit
Z
Verhoogde geluksbeleving
Z
Verbeterd prestatievermogen
Z
Verbeterde emotionele fitness
Z
Verbeterde persoonlijke stresshantering

Het programma:
5 coachingssessies van 1 uur met 2 weken tussen de sessies

Elke deelnemer heeft in deze online training de beschikking over de Inner Balance® trainer app met infrarood oorsensor via Bluetooth. Op deze manier zijn de resultaten van het beoefenen van de technieken via zogenaamde biofeedback direkt op de telefoon zichtbaar. Je ziet letterlijk het hartritme veranderen op het telefoonscherm.

De volgende onderdelen komen in het coachingsprogramma aan bod:

 • Wetenschappelijke resultaten van dit programma; bewezen case voorbeelden uit de organisatiepraktijk
 • 4 vormen van veerkracht
 • Theoretische achtergrond: autonome zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloeddruk, hartslag, hartslagvariabiliteit (hartritme), 3 breinen, coherentie
 • Werkdruk/spanning/stresshantering en prestatie
 • Effect van negatieve en positieve emoties op het Hartritme: de belangrijkste gezondheidsindicator voor de mens
 • Het emotielandschap
 • Nulmeting op de Inner Balance® app-Wetenschappelijk bewezen ‘Heartmath’ technieken:
  1. Heart Focused Breathing®: neutraliseren van stress en direkt stoppen van energielekken en negatieve emotie
  2. Quick Coherence®: om in de ‘flow’ te geraken
  3.  Attitude Reset®: gewenste kwaliteiten versterken op het moment dat ze nodig zijn en belemmerende patronen positief veranderen.
  4. Heart lock-in®: techniek voor opbouwen van krachtige hartconditie als basis voor topprestatie in je werk
  5. De Hart brein connectie en het effect van stress op de kwaliteit van het denken
  6.  Freeze-Frame®: probleemoplossingstechniek

Neem contact op