Consciouz Interim Health & Wellbeing manager

Welzijn: Het grote bedrijfsrisico

Het is geen geheim dat welzijn op de werkplek nu een van de grootste problemen is waarmee organisaties worden geconfronteerd.

Laten we eerlijk zijn – het is op dit moment voor veel mensen moeilijk om werk en leven met elkaar te combineren, en organisaties erkennen steeds meer dat mensen dat allemaal mee naar hun werk nemen.

Organisaties strijden daarnaast in de oorlog om talent, navigeren door wereldwijde onzekerheid en er moet met minder mensen steeds meer gedaan worden waardoor de verzuimcijfers juist toenemen.

Nu problemen als uitputting en burn-out toenemen, is welzijn een cruciaal organisatorisch probleem dat goede investeringen en passende middelen vereist.

Investeren in een Consciouz interim Health & Wellbeing manager is daarom een wijs besluit om werkgeluk en vitaliteit te vergroten, verzuim te verlagen en produktiviteit en flow binnen de organisatie te vergroten.

Wat is eigenlijk een Health & Wellbeing manager?

Een Health & Wellbeing manager is de persoon die verantwoordelijk is voor strategieën en programma’s voor health & wellbeing op de werkplek in organisaties. Grote organisaties als Philips, ING, Unilever, Achmea, Accenture, PWC en vele anderen hebben inmiddels een Health & Wellbeing manager maar ook steeds meer kleinere organisaties zetten het welzijn en de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers voorop. Een vitale medewerker zit beter in zijn vel, is minder vaak ziek en presteert beter blijkt uit talloze studies.

 

Welke vaardigheden, kennis en ervaring heeft een Consciouz Interim Health & Wellbeing manager?

 • Aantoonbare kennis van de theorie van welzijn op de werkplek en algemene modellen
 • Heeft toegang tot een uitgebreid netwerk van health & wellbeing providers en kan deze gericht samen brengen in een providerboog.
 • Training en coachingvaardigheden op het gebied van health & wellbeing om zelf interventies te kunnen uitvoeren in organisaties en kan goede health & wellbeing leer- en trainingsprogramma’s ontwikkelen.
 • Het ontwikkelen van welzijnsstrategieën op de werkplek om risicogebieden aan te pakken. Strategieën zijn afgestemd op de doelstellingen van de organisatie
 • Praktische kennis van organisatiepsychologie of verandermanagementprincipes
 • Communicatie-ervaring (de wellbeing manager wordt vaak belast met het ontwikkelen van welzijnscampagnes en initiatieven)
 • Het vermogen om in teams te werken (deze is erg belangrijk omdat je vaak mensen uit alle niveaus van de organisatie mee moet nemen op de welzijnsreis).
 • Stakeholdermanagementvaardigheden
 • Het welzijn meten van werknemers en het evalueren van welzijnsprogramma’s en -initiatieven op de werkplek.
 • Rapporteren aan senior leiders en besturen over de voortgang van de strategie en eventuele risicogebieden.
 • Budgetbeheer en indien nodig zoeken naar aanvullende financiering van senior leiders
 • Holistisch benadering van Health & Wellbeing (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel/wezenlijk)

Waar zit de rol van de Health & Wellbeing manager in de organisatie?

Het is zeer waarschijnlijk dat de rol van de welzijnsmanager betrekking heeft op HR of gezondheid en veiligheid op de werkplek.
Welzijnsstrategie is nauw verbonden met traditionele HR-domeinen zoals medewerkersbetrokkenheid, werkplekcultuur, enzovoort.

Eigen bewezen Consciouz Health & Wellbeing interventies

De Consciouz interim Health & Wellbeing zet ook health & wellbeing interventies in die zich in de afgelopen jaren uitgebreid hebben bewezen om krachtig bij te dragen aan het vergroten van health & wellbeing in organisaties zoals:

\

Being in Balance coaching

\

HeartMath

\

Vitaal Leiderschap

\

Mindvalley

\

De 100 dagen Wellbeing Challenge

\

Design Your Life

\

Mentale Kracht

Hoe lang duurt de inzet van een interim Implict Health & Wellbeing manager?

Gemiddeld genomen is een periode van 6,9 of 12 maanden met de inzet van 1 of 2 dagen per week voldoende om het Health & Wellbeing beleid succesvol vorm te geven.

Interesse?

Maak een kennismakingsafspraak

Vraag een offerte aan

 

Z

Stress meetbaar en voelbaar significant te verlagen

Z

Verzuim te verlagen en een vitale cultuur te creëren